Snow time

Gepubliceerd op 16 december 2022 om 17:00

Eindelijk is er vannacht wat sneeuw gevallen! Toen ik opstond was de tuin bedekt met een dunne laag sneeuw. En ja dat betekent maar één ding voor mij... vlug aankleden en eruit, want dan is de witte wereld nog op zijn mooist. 

Bij de Berkel was het heerlijk rustig, want het is ook best koud en mensen laten zich bijna niet zien. De vogels daarentegen wel er is blijkbaar een feestmaal gaande, want ik tel al snel zeven grote zilverreigers die samen met een gewone reiger en een zestal aalscholvers druk aan het jagen zijn. In het water drijft vandaag het bermmaaisel wat al geruime tijd aan de kant lag, het lijkt erop dat dat bewust gedaan is door het waterschap. Misschien om het bij de stuw weer op te vangen? Mijn vogelvrienden maken daar dankbaar gebruik van, tussen dat maaisel zaten vast nog wat onfortuinlijke kikkers en muizen.

Verscholen tussen het bevroren riet kon ik het winterfeestje prima zien en in al die winterse stilte waar geen mens een praatje kwam maken was het daarom toch niet helemaal stil... :-) 

 

Bird friends, oil on canvas, 40 x 50 cm, 2022. 

Beschikbaar naar droging: contact