Dassenhuis

Gepubliceerd op 2 juni 2022 om 11:31

Vanavond kwam ik zo opgewonden thuis. Gisteren vertelde ik jullie dat ik één das had gezien. Nou, vanavond waren het er drie of vier. Toen het begon te schemeren kwamen er vanuit de bosrand een aantal bolletjes tevoorschijn, wow dacht ik het is een hele familie...

Zelf stond ik tussen de hoge planten op een behoorlijke afstand maar schuilend achter mijn schilderkist kon ik ze toch prima observeren. Mijn telefoongeluid had ik vlug uitgezet en ik heb ze geprobeerd te filmen. (die te zien is in de post op Instagram) De video is niet geweldig, maar als je goed kijkt zie je ze spelen. 

Het leuke is dat ik eigenlijk de hele avond op een afstandje hun huis aan het schilderen ben geweest. Dubbel genieten dus en weer een heerlijke Night shift...

 

 

"Badgers home" oil on canvas, 40 x 50 cm, 2022. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Wilma Kloosterman
7 maanden geleden

Beste Sonja,

Vanmiddag brachten wij een bezoek aan galerie Ruigewaert. We kwamen voor de huidige expositie, maar ons oog werd getrokken naar een aantal schilderijen die nog enigszins ingepakt op de grond stonden. We vonden vooral het schilderij Badgers Home heel mooi en besloten spontaan om het te kopen. Thuisgekomen zochten we of er misschien een plek als Dassenhuis in de buurt van Lochem is te vinden, want vanwaar de naam? Daarbij kwamen we op je blog terecht. Ontzettend leuk om het schilderij in wording aan te treffen met het verhaal over de dassen erbij. We zijn al blij met het schilderij zelf, maar dit voegt er nog iets aan toe!

Hartelijke groet,

Martin Postma en Wilma Kloosterman , Groningen

Sonja Brussen
7 maanden geleden

Beste Wilma,

Wat een superfijne en mooie reactie! Erg fijn om te horen dat jullie zo tevreden met het schilderij zijn. Deze avonden vergeet ik nooit meer, want om twee avonden achter elkaar de dassen te mogen zien vond ik zelf ook erg bijzonder. Ik hoop ze dit jaar weer te spotten.

Nogmaals hartelijk dank en jullie zijn altijd welkom,

Hartelijke groet, Sonja