Met licht

Gepubliceerd op 9 december 2020 om 20:22

Tja maar met welk soort lamp?? Onlangs kreeg ik via Instagram de vraag welk soort lampjes ik gebruik om in de avond en  s' nachts te kunnen schilderen. In ieder geval zorg ik om te beginnen dat ik alles nog opzet bij daglicht...

Ook zorg ik ervoor dat alles geordend binnen handbereik is. In mijn tas heb ik ook wat extra baterijtjes, want je weet maar nooit. Het is me nog niet overkomen, maar als je toch ineens in het stikdonker moet opruimen lijkt me dat niet zo handig. Ik gebruik aan mijn ezel/pochade een telescopisch led aluminium zaklampje.

Ingeschoven is het net een dikke pen qua formaat, je kunt hem  als een antenne uitschuiven en het kopje waar het lampje in zit kun je bewegen. Daarmee is het dus in een stand zetten die je zelf wilt. Wat ik ook handig vind is dat hij een klem heeft zodat je altijd wel kunt bevestigen aan je ezel of pochade.

Het lampje laat ik dan een beetje schuins op mijn palet schijnen en het doek waar ik op schilder belicht ik met een simpel mijnwerkers/sportlampje dat ik op mijn hoofd heb. Het zijn dus gewoon kleine simpele handige led-lampjes die zuinig en niet duur zijn. Zelf heb ik ze al jaren en ze werken nog steeds goed. 

 

Ik hoop dat jullie er wat aan gehad hebben en als je niet bang bent in het donker kan ik het zeker aanraden om het ook eens te proberen. Werken in het donker geeft zo'n andere sfeer en kijk in de ook zo mooie nachtwereld in de natuur.

 

En ach in de natuur ben je toch nooit alleen!  ;-)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.